Великденска работилничка организираха в ОУ "Д-р Петър Берон"

Учениците се запознаха с декупажа като вид изкуство

"Детската фантазия е като цвете – пъстро и красиво. Работата с децата е като да се разхождаш в градина, пълна с такива цветя."

Великденски шарки и техники за декориране сътвориха учениците от І „в“ клас и учениците от ІІ „б“ клас в часовете за Занимания по интереси в ОУ "Д-р Петър Берон". Учениците се запознаха с декупажа като вид изкуство. С интерес научиха, че техниката е възникнала във Франция приблизително през 17-18 век, но неговите корени ни отвеждат в далечен древен Китай, където с късчета хартия се украсявали фенери, прозорци и кутийки. През времето, когато Европа е започнала активна търговия с източните страни, техниката на декупажа се е пренесла и на запад. Самият декупаж е изключително лесен за изпълнение и не изисква скъпи материали.

"Чрез въздействието на словото и нашата инициатива за декупаж на великденски яйца, се стремим да насърчим любовта на малките ученици към богатството на християнските обичаи. Усмивките върху техните лица и емоционалното им отношение при взаимоотношенията помежду им ни показаха, че работата в екип е творческа и въздействаща и носи положителен емоционален заряд. Изработените великденски яйца предоставихме на Великденския базар в нашето училище", информират ръководителите Пламенка Дочева и Гретхен Кирчева.