Футболният отбор на Плевен защитава достойно честта на България в Ростов на Дон (Видео)

Момчетата на Бърканичков и Челестинов удариха Дортмунд със 7:0 и записаха равенство срещу Ереван

Отборът на Плевен, предвождан от Светослав Бърканичков и Момчил Челестинов, стартира силно на футболния турнир между побратимените на Ростов на Дон градове. Приятелската надпревара се провежда на местния стадион "Динамо" и е под надслов "Купата на приятелството", като е посветена на започващия след малко повече от месец Мондиал.

Българските момчета /старшата на плевенския Спартак/ са в една група с тимовете на Дортмунд (Германия), Ереван (Армения) и Полис Хрисохус (Кипър). В другата група сили мерят младежките отбори на домакините от Ростов на Дон (Русия), Севиля (Испания), Анталия (Турция) и Янтал (Китай).

Плевенският тим започна кампанията с гръмка победа над немците със 7:0. Точни бяха Радослав Батов - на три пъти, а с по едно попадение се отчетоха Владимир Кирилов, Александър Александров, Чавдар Захариев и Светослав Панталеев. Срещу арменците гарнитурата на Бърканичков завърши 1:1, разписа се Батов. Утре предстои двубой срещу кипърския представител, но на 99% нашите ще продължат в следващата фаза на турнира. Полуфиналите ще се изиграят на 9 май, а финалът - на 11 май.

Отборът, който спечели първото място, ще получи Купата, а останалите ще си тръгнат с подаръци.

Участието на нашите момчета бе договорено между кмета Георг Спартански и кмета на Ростов по време на честванията на 140 години от Освобождението на Плевен.

Вижте запис от победата над Дортмунд: