Първокласни пилоти се вляха в ятото на инструкторите на летище Долна Митрополия - pleven.utre.bg

Първокласни пилоти се вляха в ятото на инструкторите на летище Долна Митрополия

22 май 2018, 16:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Bulgarian Air Force

  • Снимка:
    Bulgarian Air Force

  • Снимка:
    Bulgarian Air Force

Младите пилоти усвоиха широк спектър от способности и присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”

От днес ятото на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. След проведен изпит старши лейтенант Светослав Пентиев и старши лейтенант Александър Иванов бяха допуснати до инструкторска работа на самолет „Pilatus” РС - 9М. 

За да достигнат до този етап от професионалното си развитие, те завършиха курса за интензивна летателна подготовка, който се проведе поетапно на самолети РС-9М и на L-39 ZA. Младите пилоти усвоиха широк спектър от способности и присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”. 

Обучението им продължи с наземни и тренажни занятия за инструктори по Програмата „Усъвършенстване на подготовката на РС-9М”. Придобиха знания по методиката за летателно обучение, авиационна психология, военна педагогика и изпълниха предвидените полети от втора кабина за придобиване на инструкторска правоспособност.

Изпитът се проведе под контрола на командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков, с изпитващи майор Пламен Ковачев и капитан Борислав Цанов. Тяхното мнение бе, че бъдещите инструктори се справят отлично, притежават необходимите качества, висока мотивация и увереност да обучават курсантите-пилоти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета