Според плана на "Leoni" през септември ще започне строежа на завода в Плевен

До края на годината – и някакво производство, но само в определена част от сградата

Както вече писахме, повече от 2000 нови работни места в следващите две години ще разкрие в Плевен най-голямата компания в Европа в сектора на автомобилните електросистеми и кабели - "Leoni". Инвестицията за сграден фонд и оборидване е за 32 млн. евро. 

Немска инвестиция за 32 млн.евро разкрива над 2000 работни места в Плевен

Според плана на инвеститора през септември ще започне строежа на завода, а до края на годината – и някакво производство, но само в определена част от сградата, предаде БНР. Максималният си производствен капацитет заводът ще достигне през 2020 година. 

Коя е "Leoni"?

"Leoni” глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор и други индустрии. Компанията е най-големият доставчик за автомобилната индустрия в своята област за Европа. Групата на компаниите, регистрирани на немския индекс MDAX, наброява над 87 000 служители в 31 държави и реализира консолидирани продажби от 4,9 млрд. евро през 2017 г. Най-голямата група клиенти на „Leoni” се състои от глобалната индустрия за доставка на автомобили, товарни автомобили и компоненти