Търсят директор за УМБАЛ - Плевен, документи за участие в конкурса се подават до 12 септември

Конкурсът ще се проведе на следващия ден - 13 септември

МЗ очаква документи за участие в конкурса за директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски" в Плевен до 12 септември. Конкурсът ще се проведе на следващия ден - 13 септември 2018 г. от 10.30 часа в Министерството на здравеопазването.

Кандидатите трябва да представят писмена разработка „Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период“ и да се явят на събеседване на тема „Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие“, съобщава здравното издание redmedia.bg.

Те трябва да имат готовност за събеседване с конкурсната комисия и по други въпроси, сред  които са характеристиките, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на здравеопазването, методите за подобряване на финансовото му състояние, системите за управление на качеството в него и др. В обсега на събеседването ще попаднат и допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на държавните лечебни заведения.