Вандали потрошиха Центъра за деца с аутизъм в Плевен - pleven.utre.bg

Вандали потрошиха Центъра за деца с аутизъм в Плевен

27 август 2018, 11:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Център за работа с деца "Аутизъм днес"- гр. Плевен

Вандализмът е извършен в частта от сградата, в която няма СОТ

"В нощта на 24 срещу 25 август беше извършена брутална гавра с Центъра за деца с аутизъм за Северна България в гр. Плевен, който се намира в Общинска сграда и се ремонтира от Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и сдружение "Аутизъм Днес" само с помощта на дарения!", съобщават от Центъра на официалната си страница във Фейсбук.

"Предоставената от община Плевен сграда е 1600 кв. м. и не можем да си позволим охранителна система за цялата сграда. Вандализмът е извършен в частта от сградата, в която няма СОТ", споделят още оттам.

"Призоваваме всички плевенчани и всички, които могат, да помогнат да продължи изграждането на Центъра и децата с аутизъм в Плевен и региона да имат място, където да получават висококачествена терапевтична грижа и шанс за социално включване в обществото!", призовават от Центърао.

Според специалисти проникналите вандали в детския център са познавали добре сградата и помещенията.

В България няма статистика, но по данни на Autism Society of America към 2018 г. 1 на всеки 48 деца страда от разстройство от аутистичния спектър, през 2017- 1 на всеки 58, през 2010- 1 на всеки 150, преди 20 години - 1 на 10 000.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета