Децата на "Докосни дъгата" изненадаха с подарък председателя на Общинския съвет - pleven.utre.bg

Децата на "Докосни дъгата" изненадаха с подарък председателя на Общинския съвет

31 август 2018, 14:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Те подариха картина, изработена от самите тях в знак на приятелството и подкрепата, която получават

Деца от третия Национален детски диабетен лагер "Докосни дъгата" изненадаха днес с подарък председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Те подариха картина, изработена от самите тях в знак на приятелството и подкрепата, която получават.

Гостите, водени от д-р Денислава Ангелова - председател на асоциация „Докосни дъгата”, разказаха за инициативите, организирани в рамките на лагера в комплекс "Камчия" и проявиха интерес към работата на местния парламент. „Тук са деца от Крумовград, Разград, Шумен, Варна и Плевен. Всички те са на гости в Плевен, защото раздялата след лагера наистина беше трудна. Гостуването им в Плевен е част от националния проект "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние", който осъществяваме с Министерството на младежта и спорта.“, сподели по време на срещата д-р Ангелова.

След като приветства децата с „Добре дошли“, Мартин Митев отговори и на въпросите им за работата на Общинския съвет, за местната власт и отговорностите, които имат местните политици. Той коментира и темата за диабета, като за пореден път декларира своята категорична и безрезервна подкрепа за всяка една инициатива, свързана с хората с диабет. През изминалата година една от проявите в тази посока беше националната информационно среща под надслов "Запознай се с диабета" с участието на представители на Президентството, Министерство на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, МОН и др. „Винаги съм казвал, че за диабета трябва да се говори и обяснява спокойно - както от лекарите, така и от всички обществено ангажирани с проблема - включително и общините. При нужната подкрепа и разбиране всеки един в това състояние може да води напълно пълноценен и нормален начин на живот“, каза още Мартин Митев.

По време на срещата децата от Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" измериха и нивото на кръвна захар на председателя на местния парламент, като установиха, че всичките му показатели са в норма.

Областният управител се срещна с деца, участници в Националния диабетен лагер на асоциация "Докосни дъгата"

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета