Вижте какво предстои на сцената на плевенския театър до края на месеца

Бурен октомври в ДКТ "Иван Радоев"

Вече традиционната инициатива "Тетаър в събота" този октомври привлича малки и големи: на 20.10 от 19:00 е съботното представление на "Боинг Боинг" от Марк Камолети, а всяка събота от 11:00 на Сцена-фоайе се играе „Феята разказва…Вълкът и седемте козлета“ за зрители над 5 г. възраст.

Само на 20-ти можете да гледате на живо звездите от малкия екран Димитър Баненкин („Под прикритие“, „Недадените“, „Скъпи наследници“) и Петко Венелинов в „Боинг Боинг“, който държи рекорда на Гинес за най-поставяна френска комедия!

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ не остава безучастен и към вълненията на по-младежката аудитория около празника на Хелоуин като за целта приготвя специална визия за представлението на 26.10. "Островът на робите" от Пиер Мариво – текст от 17 век, с първа постановка в България, която е подходяща за цялото семейство.

Верен към еталоните на класиката, този месец на 23.10. също можете да гледате „Вишнева градина“ от А.П. Чехов, част от селекцията на вече 5 театрални форума  – два международни и три български.

Една съвсем друга класика също присъства на плевенска сцена – на 24.10 и на 31.10 не пропускайте Марта Вачкова и Тончо Токмакйчиев в "Рейс" от Ст. Стратиев в безкомпромисно сатиричната постановка на многонаграждавания режисьор и преподавател в НАТФИЗ професор Здравко Митков!

Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg