Ще ни изненада ли времето в следващите дни? - pleven.utre.bg

Ще ни изненада ли времето в следващите дни?

22 октомври 2018, 10:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Предстои захлаждане, но още от петък над Балканите ще започне ново затопляне

Над голяма част от страната денят започва с много облаци. Ще правалява слабо около планините. В следобедните часове разкъсването на облаците ще обхване по-голямата част от страната. Максималните температури ще бъдат от 14 до 18-19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Няма да има силен вятър, който да създава неприятно усещане. Днес и утре времето ще бъде спокойно, след което от север в сряда срещу четвъртък ще се спусне доста студен въздух, който ще понижи температурите с около 10 градуса.

Във вторник те ще бъдат между 9 и 16 градуса, а сряда ще започне със спокойно време и доста слънце, но постепенно ще се заоблачава от северозапад. В четвъртък в цялата страна ще застудее, ще превали над планините, включително и сняг. Тогава температурите ще бъдат от 7 до 10-12 градуса, а на места вятърът ще достига 70-80 км/ч, предупреди Матев в "България сутрин".

Още от петък над Балканите ще започне ново затопляне. В последния работен ден от седмицата ни чакат много слънчеви часове и повишение на температурите. Следват 5-6 дни, през които циганското лято се завръща и температурите отново ще достигнат до и над 20 градуса.

Етикети
времето


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета