Нови разкрития за пребиваването на Брентън Тарант у нас: Спал е в Плевен - pleven.utre.bg

Нови разкрития за пребиваването на Брентън Тарант у нас: Спал е в Плевен

16 март 2019, 11:30 | plevenutre.bg
  • Брентън Тарант

Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и уби 49 души, е спал в града на Панорамата

Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и уби 49 души, е спал в Плевен. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде Нова тв.  

Брентън Тарант е бил в България през 2018 г. Според събраната от службите информация до момента, мъжът е пребивавал на няколко места, докато е обикалял страната ни.

"През нощта колегите не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този момент няма никакви данни за дейност, свързана с тероризъм на територията на България”, заяви Иванов.

"Засега данните, които имаме е, че той е бил в България като турист. Няма данни да се е срещал, сега се проверяват местата, където е преспивал. Продължава работата, все пак е бил една седмица. Да, може да проверим дали се в срещал с български граждани или с чужди граждани на територията на страната”, обясни Иванов.

По думите му данните засега сочат, че през цялото време е пътувал сам.

"Исторически обекти е посещавал. Пак казвам няма никакви данни за извършване на някаква дейност, свързана с тероризъм на територията на страната”, заяви главният секретар на МВР.

Той отказа да даде повече информация за това, къде точно е спал Тарант в Плевен.

„Имаме я тази информация, но не мога да ви я кажа. На няколко места е спал, установени са, знаем населените места. Няма как да ви кажа, докато не извършим необходимите проверки”, допълни Иванов.

Той обаче заяви, че все още няма информация как е плащал у нас – кеш или с карта.

"Всичко това се проверява, имаме добра връзка с колегите от ДАНС, контратерористичният център работи, там има колеги от всички служби, отделно държим интензивен обмен с партньорските служби”, допълни Иванов.

"Това е най-важното според мен, че нямаме никакви данни за терористична дейност на територията на страната”, обясни Иванов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета