Спецпрокуратурата повдигна обвинение за длъжностно престъпление на кмета на Червен бряг - pleven.utre.bg

Спецпрокуратурата повдигна обвинение за длъжностно престъпление на кмета на Червен бряг

21 март 2019, 12:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

По време на операцията бяха задържани и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

Той е обвинен за длъжностно престъпление, за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения. Без да са били налице основанията в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Вълов бе задържан (по Закона за МВР) на 20 март 2019 г. при провеждане на действия по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, извършени от следователи в отдел „Следствен“ на СП и подпомогнати от служители на КПКОНПИ и МВР. След като му бе повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, Вълов бе освободен. Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд да бъде отстранен от длъжност.

По време на операцията бяха задържани и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също бяха освободени. За момента имат качеството на свидетели по делото.

Етикети
Червен бряг


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета