Зелено и цветно – 55 цветя за ПГРТО – Плевен

В чест на 55-годишнината на гимназията и с идеята за опазване красотата на природата

В първия ден на пролетта ученици от 10. и 11. клас на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен и техните учители госпожа Диляна Петкова и госпожа Искра Траянова участваха в акцията "Зелено и цветно – 55 цветя за ПГРТО". В чест на 55-годишнината на гимназията и с идеята за опазване красотата на природата и подобряване на средата, в която децата учат, спортуват и почиват, младите природолюбители от клуб „Екология“ оформиха тревните площи пред учебно-тренировъчната база „Орион“ и засадиха пролетни цветя във формата на числото 55.

Клуб „Екология“ е създаден в далечната 2010 година и стартира дейността си с посаденото по проект "Мисия – Точкова гора" на ПГРТО първо ясеново дърво в двора на РИМ – Плевен.

"Промяната се случва само с обединени усилия, инициативност и амбиция. А когато вложиш труд и емоция в нещо, няма как да не продължиш да се грижиш за него, да го пазиш и подобряваш“. Това е посланието на участниците в акцията, а доказателството за силата на добрия пример е запечатано на снимките от събитието в лицето на малките помощници, които спонтанно се включват в засаждането на цветята и изразяват желанието си да се грижат за тях.