50-годишен юбилей отбеляза СУ "Пейо Яворов" - Плевен

Връзката между поколенията Яворовци е силна – това бе посланието на юбилейния концерт-спектакъл

"50-годишният юбилей е време за равносметка и гордост от постигнатите успехи. Но и за отваряне на нова страница. И колкото по-често обръщаме поглед назад, толкова по-ясно ще виждаме бъдещето“ – това каза в празничното си слово директор Руси Русев и обяви тържественото честване на 50-годишнината на Средно училище "Пейо Яворов" - Плевен за открито.

Официални гости на патронния празник бяха народният представител г-н Пламен Тачев, кметът на Община Плевен г-н Георг Спартански, общинският съветник и възпитаник на нашето училище г-н Дарин Ангелов, директорът на МГ „Гео Милев г-жа Ирена Борисова, директорът на ОУ „Д-р Петър Берон“ г-жа Ваня Дражева, директорът на СУ, гр. Койнаре г-жа Даниела Цоньовска, представители на РУО, Плевен, на общински структури и на местния бизнес.

Приветствие към директор Руси Русев и неговия екип бяха поднесени лично от кмета Спартански. Впечатлен от презентацията "50 крачки към бъдещето" на фона на националния трибагреник, в своето емоционално слово той подчерта, че училище "Яворов" е давало, дава и ще дава на Плевен и на страната таланти - спортисти, творци, личности, призвани да градят. И че след 50 години, живот и здраве, ще се поздравим на следващия голям юбилей с нови успехи, защото училището ще го има. На директор Русев бе връчен почетен плакет от Община Плевен.

Възпитаникът на училище "Яворов" – министърът на правосъдието г-жа Цецка Цачева, изпрати приятелски поздрав по случай празника на учители, родители и ученици. Прочетени бяха поздравителни адреси от министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев – с пожелание към учителите да продължат все така с постоянство и вдъхновение да подкрепят житейския път на своите възпитаници, а учениците – да бъдат мотивирани и да следват мечтите си, и от областния управител на Област Плевен г-н Мирослав Петров.

"Историята на всяко училище е памет за първите, положили неговите основи, и за поколенията след тях, продължили всеотдайно да градят устоите на българското просветно дело. Историята се прави от хората, които излизат на нейната сцена от най-ранна възраст и младежките им години са белязани от амбицията да сложат свой печат върху хода на събитията. И никой не си отива напълно от училището – нито дипломиралият се зрелостник, нито учителят или служителят в пенсия, или намерилият друго поприще, защото всеки оставя следа в летописа. Връзката между поколенията Яворовци е силна – това е посланието на нашия юбилеен концерт-спектакъл", споделят от училището.