Деян Топалски загуби спора за европейската титла на WAKO PRO от Ахмед Крънич - pleven.utre.bg

Деян Топалски загуби спора за европейската титла на WAKO PRO от Ахмед Крънич

21 април 2019, 07:04 | plevenutre.bg
  • Деян Топалски

Плевенчанинът бе част от второто издание на професионалните бойни гала вечери SENSHI

Деян Топалски бе част от второто издание на професионалните бойни гала вечери SENSHI.

11-кратният републикански шампион по кикбокс и ММА получи изключително сериозно предизвикателство - качи се на ринга в битка за Европейската титла на WAKO PRO, съобщава topsport.bg.

Негов съперник бе Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина, който защитаваше титлата си от 2018 година. Двамата се биха по правилата на кикбокс, в стил К-1, категория до 88,6 кг. Опонентът на Топалски е сред най-изявeните бойци на страната си.

Първият рунд беше оспорван, като поради непрестанните атаки на Крънич се наложи Деян Топалски да използва множество ескиважи и отклони. В крайна сметка рундът завърши с добра акция на българския боец.

Втората част премина в бързо темпо, но не включваше размяна на потенциални нокаутиращи удари. Съперникът на Топалски изчакваше негови атаки, като не се стараеше сам да рискува с по-настъпателна игра.

Третият рунд протече в подобно темпо на това от втория, но в самия му край двамата все пак решиха да осъществят една по-мощна размяна. При нея бе спорно кой от бойците бе в по-изгодна позиция, като Топалски вкара три силни крошета, но и получи два леви прави.

Четвъртата част не беше в полза на Топалски, като той изглеждаше видимо уморен и предимно понасяше ударите на своя опонент. В даден момент той инкасира три последователни десни прави, които очевидно му повлияха негативно.

В петия рунд добрата игра на Крънич бе на път да постави точка на спора и Топалски да бъде нокаутиран, но опитният ни боец все пак удържа на офанзивата на опонента си. В крайна сметка обаче той загуби срещата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета