Районна прокуратура – Плевен предаде на съд водач на автомобил, блъснал пешеходка - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд водач на автомобил, блъснал пешеходка

28 май 2019, 12:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу водач на автомобил, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка, като й  причинил средни телесни повреди.

Обвинението срещу И.М. е за това, че на 15.08.2018 г. в  гр.Плевен, при управление на лек автомобил „БМВ” нарушил правилата за движение по пътищата, като не бил внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и не контролирал непрекъснато пътните превозни средства, които управляват, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, като по непредпазливост  причинил средни телесни повреди на Б. Л. - престъпление по чл.343,  вр. чл.342  от НК

На 15.08.2018 г., около 14.00 часа, обвиняемият управлявал автомобил по ул.“Сторгозия“ в посока от с.Ясен към кръгова връзка, център гр.Плевен със скорост 56,34 км/час. В прав участък, при движение на лекия автомобил в посока от север към юг към кръгова връзка бензиностанция „Шел“, пешеходките Б. Л. и П. Т. предприели пресичане на западното платно от кв.“Сторгозия“ към фирма „Яна“. В този момента, при движението на пешеходките и лекия автомобил, управляван от обвиняемия, настъпил удар, като едната пешеходка била блъсната с предната лява част на автомобила. Вследствие на ударът жената била отхвърлена на затревения разделителен остров, като получила средни телени повреди. Обвиняемият продължил движението си към кръговата връзка, без да спре на възникналото произшествие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета