Плевенските пожарникари спасиха 280 дка посеви и щъркел, оплел се около комин

Много излизания по сигнали за инциденти са имали екипите на пожарната през почивните дни

На 12 юли в 08:33 часа служители от РС ПБЗН – Плевен оказаха техническа помощ - разчистване на разлив след ПТП между лек автомобил „Пежо“и джип „Шкода“ на главен път в района на село Горни Дъбник.

На 12 юли огнеборци от РДПБЗН-Плевен погасиха пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в село Къртожабене, землищата на село Брест и село Байкал.

На 13 юлив 13:08 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в житен блок и суха трева в Плевен местността „Балабаир”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са посеви пшеница – 10 дка. С бързата реакция на служители от РСПБЗН-Плевен са спасени посеви – 280 дка. Пострадали няма. 

На 13 юли огнеборци от РДПБЗН-Плевен погасиха пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в с.Дисевица, гр.Славяново,  с.Телиш до главен път Плевен –София, с.Девенци, гр.Гулянци, с.Славовица и с.Ореховица.

На 14 юли в 04:47 часа в РСПБЗН-Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в контейнер за смет в гр.Плевен на улица „Добри Чинтулов”.

На 14 юли 2019 година служители от РСПБЗН-Плевен са оказали съдействие за спасяването на щъркел. Птицата се оплела около комин в сграда на центъра на село Гиген. Сигнал за инцидента е постъпил в 9 часа в неделя.  На помощ се отзовали трима служители с един автомобил. Щъркелът е отлитнал невредим.