Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското отборно първенство по шахмат - pleven.utre.bg

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското отборно първенство по шахмат

25 юли 2019, 14:17 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ММС

Европейска титла за нашата страна спечели отборът до 18, състезаващ се под името на Плевен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското отборно първенство по класически шахмат за младежи и девойки, което се проведе в Пардубице, Чехия. България участва на шампионата с 3 състава – два при девойките до 18 г. и един при момичетата до 12 години. 

Европейска титла за нашата страна спечели отборът до 18, състезаващ се под името на Плевен. Една от най-големите ни надежди в шахмата WGM Нургюл Салимова, FM Габриела Антова и WCM Надя Тончева записаха 6 победи и едно реми в седемте си партии и заслужено достигнаха до първото място. 

Другият български отбор, участващ под името на Плевен, също се върна с отличие от Чехия. В групата на момичетата до 12 г. WCM Диляна Иванова и AFM Петя Караиванова спечелиха бронзовите медали. 

Почетни плакети от министър Кралев получиха и състезателите от втория ни отбор във възрастова група до 18 години, който се състезава под името на София. WFM Виктория Радева и FM Белослава Кръстева останаха на крачка от отличията и завършиха на четвъртото място. 

Министър Кралев поздрави състезателките за страхотното представяне на Шампионата в Пардубице и им пожела още много медали от престижни турнири. 

Младите шахматистки споделиха на спортния министър впечатленията си от Европейския шампионат и го запознаха с предстоящите състезания, на които ще мерят сили с най-добрите в техните възрастови групи. 

Състезателите бяха придружавани от народния представител от БСП Васил Антонов, техните треньори и родители. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета