Купиха ценен спомен на Детелин Далаклиев за 1300 лева в благотворителен търг

За благотворителна кампания - шампионът дари кецовете, с които спечели световната титла по бокс през 2009 г. в Милано

Големият Детелин Далаклиев подкрепи кампанията за набиране на средства за лечението на 37-годишната Йорданка Митева от град Ямбол. Той дари един от най-ценните спомени от своята спортна кариера – кецовете, с които спечели световната титла по бокс през 2009 г. в Милано.

Инициативата е на световната шампионка по бокс за жени от 2014 г. Станимира Петрова. Спортистката е един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и е част от кампанията “Осинови кауза”. Петрова прави всичко по силите си, за да окаже помощ на Йорданка, която преди време е претърпяла тежък инцидент, след който е останала в инвалидна количка. Тя е майка на две деца. За да се изправи отново на крака, младата жена се нуждае от 90 000 лева за три операции. За съжаление тя не разполага с въпросните средства.

В продължение на няколко седмици много хора наддаваха за кецовете на Детелин Далаклиев, но в крайна сметка те стават притежание на човека, който предложи най-висока оферта за тях - и така сумата от 1300 лева ще подпомогне лечението на Йорданка.

Повече за кампанията може да научите на фейсбук страницата Станимира Петрова и шампиони - Да победим заедно с Йорданка