Бизнесът в Плевен настоява за промяна и активен диалог с местната власт

Срещите на кандидата за кмет на ГЕРБ Мирослав Петров с плевенския бизнес продължават

Промяна. Това иска бизнесът в Плевен и добра комуникация с местната власт. Това е основният акцент от срещата на кандидата за кмет на Плевен Мирослав Петров с ръководството и работниците на фирма за производство на пластмаси и пластмасови изделия за промишлени и битови нужди. На срещата присъстваха представители на кандидатската листа на ГЕРБ за общински съветници както и народният представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"Комуникацията на кмета с централната власт от една страна и с бизнеса от друга е едно от основните неща, които са фактор за развитие на региона. В момента такъв диалог не съществува. Върнете се назад 4 години и си дайте сметка какво се е случило в Плевен, какво се е случило в индустриална зона. За сравнение за същия управленски мандат местната власт във Враца, която е в ръцете на ГЕРБ, е усвоила 100 млн лева по европейски проекти. Плевен няма нито един спечелен такъв.”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.

"Бизнесът изкарва парите, плаща заплатите на хората и затова настояваме за диалог, защото само ние, които реално работим за тази икономика, ще ви дадем вярната обратна връзка”, категорични бяха собствениците на фирмата.

"Местният бизнес е не по-маловажен инвеститор. Последната ни инвестиция е за над 5 млн. лв. Бизнесът трябва да чувства подкрепа от местната, за да реализира спокойно своите инвеститорски начинания”, подчертаха още те.

В разговора си с представителите на ГЕРБ работодателите се оплакаха, че за дълъг период от време, те не са били поканени на нито едно работно заседание, нито една работна среща, на която се обсъждат ключови инфраструктурни или стратегически въпроси. Ето защо са категорични, че промяната за Плевен е неизбежна.