Радослав Панталеев: Ще натискам здраво и би трябвало нещата да се получат и на олимпиадата

Сега след този успех на световното съм още по-мотивиран за тренировки, за лагери, да се трудя, споделя боксьорът

Носителят на бронзово отличие от Световното първенство по бокс в Русия - Радослав Панталеев гостува в предаването "Код Спорт" по ТВ+. Това бе първо отличие за страната ни от шампионат на планетата след 10-годишна пауза. Сега боксьорът мечтае за олимпийска виза и почетна стълбичка в Токио през 2020 година.

"Добре съм и съм щастлив от успеха. Еуфорията вече премина и сега започваме да се готвим за другите състезания. Имаме републиканско в края на месеца, предстои ми лагер в Германия за две седмици. Викат ме на спаринги за една или две седмици в "Зауерланд" - клуба, в който Кубрат се състезаваше. Добре се чувствам", сподели Панталеев.

"От малък като гледах клипове и филми за Майк Тайсън, много ми допадна. Баща ми ме заведе в залата, бях 9 или 10-годишен. Започнах в Спартак (Плевен) и бях доста нахъсан. Имам шест състезания за Спартак при момчетата. На първото ми състезание отпаднах. Беше още преди да имам право да участвам в тази възраст и след това като почнах - станах първи на шест състезания.", разказа Радо.

Той признава, че мисли за профиринга, но това може да се случи чак след Токио 2020.  "Сега след този успех на световното съм още по-мотивиран за тренировки, за лагери, да се трудя. Ще натискам здраво и би трябвало нещата да се получат и на олимпиадата. Много ще е трудно. В моята категория квотите са по-малко, отколкото в по-леките категории. Мисля, че на първия европейски турнир ще бъдат четири. Първият квалификационен турнир ще бъде в Лондон. Това ще бъде като европейско първенство, защото досега никой няма квота", уточни Радослав Панталеев.