Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в страната за последните 10 години - 3.4% - pleven.utre.bg

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в страната за последните 10 години - 3.4%

23 октомври 2019, 13:47 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Данните са добри, парите от разбитата контрабанда ни трябват, за да подкрепим ръста на икономиката, заяви Бойко Борисов

До 3,4% е спаднала контрабандата на цигари у нас. Данните бяха представени по време на традиционната работна среща, организирана от петте тютюневи компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“. Резултатите от проучването показват, че за второто тримесечие на 2019г. е регистрирано най-ниското ниво на контрабандата на цигари в последните десет години, съобщава tribune.bg.

„Данните са добри, работи се активно. Освен това, което вие изнесохте като данни, „Митниците“ и МВР са задържали заедно над 62 тона нарязан тютюн. Можете да пресметнете колко тира са това. Това е извън всичко, което засичате вие“, посочи министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на представянето на данните за контрабанда на цигари. Освен него срещата уважиха главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и шефът на Агенция „Митници“ Георги Костов.

„Колегите от Словакия и Унгария изказаха благодарност на нашата ГДБОП, за две разбити фабрики с македонски и украински работници, но с наше ноу хау. Досега това са 10-15 фабрика извън нас, но спрени с наши данни към партньорските служби. Когато видяха, че в България нямат шанс, започнаха да изнасят фабриките навън“, похвали работата на службите ни премиерът.

„Имаме 20% спад на туризма тази година, но 10% по-високи приходи от алкохола. Тук Толсистемата върши прекрасна работа. Пред всички рафинерии и фабрики сме наредили ТОЛ-а и колите снимат. Така приходите от горивата отидоха в съвсем положителна за бюджета насока. Тук считам, че правителството „тотално се провали“ в развитието на контрабандата – 34% преди нас, а сега 3.4%“, констатира положителната насока Борисов.

 По думите му преди управлението на ГЕРБ  контрабандата е била много силно развита в България, като са отклонявани от бюджета стотици милиони.

„Най-лесният начин да се изкарат пари, е от контрабандата на цигари – черни пари, които развращаваха политическата класа. Парите от разбита контрабанда ни трябват в бюджета, за да може България да продължи ръста си. Продължаваме да сме на излишък и да имаме над 10 милиарда фискален резерв“, отбеляза министър-председателят.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета