Мирослав Петров и Георг Спартански приеха спокойно резултата от първия тур

Избирателната активност от близо 50% не е изненада за кандидатите

Плевен избра на балотаж да отидат настоящият кмет срещу настоящия областен управител на града – Георг Спартански срещу Мирослав Петров. При обработени 72.28% СИК протоколи в OИК29.35% (10 792 гласа) получава кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров, а 38.89% са за независимия Георг Спартански (14 302 гласа).

"Благодаря на плевенчани, че ме подкрепиха. Резултата при толкова много кандидати е силно разпилян, но е такъв какъвто е. Апелът ми  към, хората е да обмислят концепциите на кандидатите. На база на идеите, които имам за града ни, ще търся подкрепа от всички плевенчани. Имам подготвен екип с визия, който може да започне работа веднага за да може Плевен да се нареди до добре развитите индустриални градове, които осигуряват добър поминък и начин на живот”, коментира Петров пред Нова телевизия.

"Резултатът е такъв, какъвто е и ние трябва да приемем вота на нашите съграждани и да направим възможното във втория тур да убедим, всеки от нас с моя колега, в предимствата да гласуват за нас. Аз съм независим, безпартиен кандидат с гражданска кандидатура и се радвам, че само за 3 дни преди регистрацията събрахме 4000 подписа и вярвам, че ще продължим да правим Плевен по-добър, такъв какъвто всички го виждаме в нашите мечти”, каза Спартански.

Избирателната активност от близо 50% не е изненада за кандидатите. Независимо кой спечели на балотажа и двамата обещаха, че ще продължат да работят заедно за общото благо.