В Плевен делото на народните будители ще бъде почетено с тържествен ритуал пред паметника на Иван Вазов - pleven.utre.bg

В Плевен делото на народните будители ще бъде почетено с тържествен ритуал пред паметника на Иван Вазов

01 ноември 2019, 06:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен, архив

Честването ще започне с молебен

Тържествен ритуал пред паметника на Иван Вазов на едноименната улица в Плевен ще се проведе в Деня на народните будители от 11.00 часа. Честването ще започне с молебен, със свои изпълнения ще участват Общинският духов оркестър, Ученическият духов оркестър и мажоретки при СУ "Иван Вазов", децата от хор "Звъника" с диригент Ваня Делийска.

Слова ще произнесат изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков и заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов. В знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Вазов.

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното честване на 1 ноември - Ден на народните будители временно ще се ограничи движението, спирането и паркирането на моторни превозни средства на ул. „Иван Вазов” в гр. Плевен в отсечката между ул. „Георги С. Раковски” и ул. „Гена Димитрова” за времето от 10.45 до 12.30 часа на 01.11.2019 г. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН и МВР.Коментари (1)

Потребител
Регионален инспекторат
Този директор вече трябва да си ходи ,той наруши закона като подкрепя Ганя Спартански. Няма право да го прави. Да се провери в отпуска ли е бил,когато го е подкрепил. Може да бъде освободен иначе, защото по закон няма право да агитира от длъжността която заема
01 ноември, 08:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета