Общински съветници от ГЕРБ - Плевен се срещнаха със зам.-министъра на спорта

Николай Павлов беше запознат със състоянието на спорта и спортната инфраструктура в община Плевен

Общински съветници от ПП ГЕРБ се срещнаха със заместник-министъра на младежта и спорта. Срещата с г-н Николай Павлов се проведе по инициатива на Йордан Грижов, председател на ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм", придружен от Петя Василева, общински ръководител на партията и зам. председател на Общинския съвет в Плевен.

Зам. министърът на младежта и спорта беше запознат със състоянието на спорта и спортната инфраструктура в община Плевен, както и с необходимостта младите хора от Общината и областта да бъдат въвлечени в обществено-полезни дейности в зависимост от техните интереси и с цел изграждането на активни и пълноценни личности. В изключително ползотворната дискусия бяха обсъдени варианти за кандидатстване за финансиране на спортни обекти по Наредба 4 на МНС и на проекти по Националната програма за младежта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности. Обсъдени бяха и различни бъдещи инициативи, съвместно с Министерството на младежта и спорта.

Общинските съветници получиха уверението на г-н Павлов, че поради проявения от тях интерес, ММС ще обърне по-сериозно внимание на Община Плевен, дала на страната толкова талантливи спортисти. За съжаление, тя досега не е демонстрирала интерес от колаборация с министерството.

На въпроса какво е усещането им от срещата, Йордан Грижов и Петя Василева заявиха, че са уверени, че това е правилния път за привличане на вниманието на държавната власт. Трябва да "почукаш", за да ти се отвори! - категорични бяха и двамата общински съветници от ПП ГЕРБ. Те се надяват, че добрите новини тепърва предстоят.