Отборът по ски на ВВВУ "Георги Бенковски" ще участва в Зимната спартакиада на МО

В надпреварата ще се включат 13 отбора с около 130 състезатели от основните формирования и структурите на МО

От 25 до 28 февруари в КК "Боровец" ще се проведе Първият Държавен военен шампионат от ведомствения спортен календар на Министерство на отбраната за 2020 г. Посветен е на ски спорта.

В надпреварата по пистите на Боровец ще се включат 13 отбора с около 130 състезатели от основните формирования и структурите на МО, споделя полк. Венелин Дерибеев от името на организаторите.

На тренировъчен лагер в курорта вече са отборите на ВВВУ "Георги Бенковски" и на ВВС.

Седем курсанти от първи до пети курс, под ръководството на треньора доц. д-р Юрий Топчийски, ще се състезават и в четирите дисциплини от Зимната спартакиада.

"Летците ще летят на слалома, а инженерния състав ще си бягаме на земята", шегуват се в отбора.

В дисциплините „Ски слалом“ и“ Гигантски слалом“ ще се състезават курсантите от специалност "Летец-пилот: к-т старшина Венцислав Дункин, к-т мл. сержант Александър Недялков, к-т мл. сержант Мартин Иванов, к-т Йоанна Данева

В дисциплините "Ски бягане" и "Ски ориентиране", които ще се проведат в Републиканския център по ски бягане и биатлон училището ще представят: к-т старши сержант Ивелина Колева - специалност "Летищно осигуряване", както и двамата братя к-т старшина Милен Симеонов - специалност "Навигационни, комуникационни и информационни системи" и к-т мл. сержант Мартин Симеонов - специалност "Авиационни електроприборни и автоматични системи"

Преди отпътуването си за тренировъчния лагер, състезателите се срещнаха с Началника на ВВВУ "Георги Бенковски" Бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник началника по учебната и научна част подп. доц. д-р инж. Асен Маринов.

Домакин на Зимната спартакиада ще е Военно формирование 42130. Партньор на организаторите е "Боро спорт" АД.