Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март - pleven.utre.bg

Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март

28 февруари 2020, 15:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Лентите са съпродуцирани от Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп”

Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на България Трети март. Лентите са съпродуцирани от Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп” и са създадени със съдействието на Регионалния военноисторически музей – Плевен. Техен режисьор е Степан Поляков.

„Паметниците на Плевен: Печал и вдъхновение” – най-новият филм от историческата трилогия за Плевен, ще има своята премиера на 2 март в Руския културно-информационен център в столицата от 18.30 ч. Той разказва по оригинален начин за паметниците на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен воини от съюзническите Руска и Румънска армии.

На самия Трети март  Програмният отдел на БНТ е предвидил две излъчвания на „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа” – в праймтайма на БНТ 2 - от 13.00 ч. и повторение от 04.10. Продукцията спечели наградата в категория „История и култура”, подкатегория „Документален филм” в ХІV Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа”`2018 – Велико Търново.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета