Жители на вилните зони край Плевен пропищяха от битови кражби - pleven.utre.bg

Жители на вилните зони край Плевен пропищяха от битови кражби

02 март 2020, 13:25 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

Рецидивист разбива къщи наред във вилната зона край града

Жители на вилните зони край Плевен пропищяха от битови кражби. За последните няколко месеца няма къща, която да не е разбивана. Местните са се организирали дори да патрулират, за да установят извършителя, а следите водят до рецидивист, познат и на полицията, и на прокуратурата. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия. За жалост, кражбите му попадат в графа "незначителни", въпреки че при набезите нанася щети за хиляди левове.

В силуета на крадеца с фенерче, когото са запечатали охранителите камери на вила край Плевен, жителите на града разпознават обичайния заподозрян – Ангел Тодоров от село Згалево. Вилните зони над Плевен са неговата запазена територия. Стотици са потърпевшите от взломните му кражби, зачестили през последните месеци. 

Докато екипът ни заснема репортажа, минаваме покрай вилата на Дамян Московски и виждаме, че предната нощ е била разбита. „Явно има ножица за метал. Отрязал е катинара и синджира”, обяснява собственикът на къщата. От вилата обаче не липсва нищо. Оказва се, че престъпникът я е ползвал като хотел.

Друг жител на вилната зона, пострадал от набезите на рецидивиста, е Йордан Йорданов. Притежава къща от 25 години. Вече води статистика на влизанията и кражбите. Казва, че набезите вече са 19.

Многократно залавян от полицията, заподозреният Ангел е пускан след това от разследващите. Причината е, че кражбите са маловажни. Щетите, които нанася при взлом, обаче са големи. Затова местните хора вече вземат закона в свои ръце и са принудени да се самоохраняват.

Заподозреният е оприличаван на героя на Силвестър Сталоун Рамбо.

От Нова тв уточниха, че злосторникът все пак е бил е заловен минути след заснемането на репортажа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета