Задържаха извършител на редица кражби, извършени при условията на опасен рецидив - pleven.utre.bg

Задържаха извършител на редица кражби, извършени при условията на опасен рецидив

04 март 2020, 13:58 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    архив

Това се случва по искане на Районна прокуратура –Плевен

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на А.Т. от с. Згалево, обл. Плевенска.

А..Т. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно по чл.  196, ал.1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл.194,ал.1 вр.  чл. 29, ал.1, б. „б“, вр. чл. 26, ал.1 от НК – множество кражби извършени при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив. За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години. С постановление от 01.03.2020 година извършителят е бил задържан за 72 часа. Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност А.Т. да извърши други престъпления, както и да се укрие и тъй като той води скитнически начин на живот, нощува в необитаеми къщи, което затруднява установяването му с оглед извършване на действия по разследването.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета