Удълженият 6-месечен срок на валидност на личните документи важи само на територията на България - pleven.utre.bg

Удълженият 6-месечен срок на валидност на личните документи важи само на територията на България

10 април 2020, 09:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Заявления за лични документи се приемат освен в сектора и в паспортните звена в РУ на МВР в областта

Удълженият 6-месечен срок на валидност на български лични документи /лични карти и свидетелства за управление на МПС/ има законна сила само на територията на България. Тази мярка беше приета с цел да се облекчи участието на българските граждани в гражданския оборот, напомнят от МВР.

В Преходните и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредно положение беше записано, че срокът на валидност на личните карти и свидетелствата за управление на МПС, който  изтича в периода от 13 март 2020 г до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца.

"Уведомяваме жителите на областта, че административната услуга за издаване на български лични документи продължава да се извършва и по желание на гражданите могат да се издават нови документи и преди изтичането на този 6-месечен срок. Заявления за лични документи се приемат освен в сектора и в паспортните звена в Районните управления на МВР в областта. Призоваваме потребителите на услуги да ползват маски и ръкавици на гишетата като противоепидемична мярка в условията на извънредно положение", съобщава от областната дирекция. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета