32-годишна запали отпадъци и стъклопакети в центъра на Плевен - pleven.utre.bg

32-годишна запали отпадъци и стъклопакети в центъра на Плевен

18 май 2020, 09:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Жената е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР

На 15 май в 22:13 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в областния град с материални загуби. Инцидентът е станал за времето от 22:00 часа до 23:00 часа. Запалени са отпадъци и стъклопакети на съседна сграда и офис на улиците "Коста Хаджипакев" и "Борис Шивачев". Местопроизшествието е посетено от екип на Първо РУ и служители от РСПБЗН. Извършен е оглед от разследващ полицай и експерт - БНТЛ при ОДМВР – Плевен. Унищожени са 2 стъклопакети на офиса; ПВЦ и улук – 10 л.м.; 6 стъклопакети на съседна сграда. Материалните щети са в процес на изясняване.

По първоначална информация причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън - запалени отпадъци на улицата между двете сгради. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.216, ал 1 от НК.

От проведените бързи оперативни действия е установено, че извършител на деянието е 32-годишна от село Тополи, област Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета