Порой заля къщи и дворове в плевенско село

Преминаването по пътищата е трудно, но все пак те остават проходими на този етап

Порой в плевенското село Асеново заля къщи и дворове през вчерашния ден. Кметът Петър Йорданов и местен жител разказаха за случилото се в ефира на Нова тв.

"Водата не можа да влезе в къщата, но цялата ограда е срината. Имаше приливна вълна около 2 метра, която стигна до нас 20 минути след началото на дъжда”, разказва Чавдар Мичев.

Той допълва, че посевите в двора му са напълно унищожени, както и цялата ограда на дворното му място.

"Пострадали и бедстващи хора няма. Преминаването по пътищата е трудно, но все пак те остават проходими на този етап”, обясни кметът на с. Асеново Петър Йорданов.

"Веднага след дъжда вчера, много пътища останаха непроходими. Основен проблем беше републиканския път, който е връзка с ферибот Никопол - Турну Мъгуреле. Наш екип и екип на ОПУ - Плевен работиха по изгребването на калните маси до късно вечерта. За час някои части от пътищата бяха непроходими”, заяви кметът на Никопол Ивелин Савов, допълвайки, че дъждът е засегнал и съседното село Дебово. "Ситуацията за Асеново е критична. Нямаме официални данни за количеството на валежа, но по коментари на хората такова количество никой не си спомня да е имало", каза още Савов.

Той добави, че още днес ще изпрати служители, които да опишат щетите на хората и тези на общинската инфраструктура.