Продължава изравянето на опасните отпадъци, открити край Червен бряг - pleven.utre.bg

Продължава изравянето на опасните отпадъци, открити край Червен бряг

02 юли 2020, 09:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

Боклукът ще бъде извозен на специализирана площадка, каза кметът на града

Прокурори и полицаи разследват случая с откритите тонове опасни отпадъци край Червен бряг. Те са били загробени преди повече от две години в силажна яма край града и изкопна яма в село Радомирци.

Огледът, който тече втори ден, е част от работата срещу организирана престъпна група, в която участват и длъжностни лица. Според експертите по външните белези на намереното досега боклукът може да се определи като опасен.

В ефира на Нова телевизия кметът на д-р Цветан Костадинов благодари на отговорните институции за бързата им реакция след откриването на отпадъците.

"Институциите изключително внимателно следят всички процеси. На първо време веднага изследвахме радиационния фон, няма повишаване. Интересуваме се от няколко неща: да бъдат изнесени тези опасни и незаконно загробени отпадъци, за да няма риск за нашите съграждани и мога да кажа, че съм удоволетворен от бързата реакция на държавните институции. Надяваме се да бъдат открити виновниците за това нещо - организаторите, подбудителите и извършителите на тези действия. И по този начин да установим има ли и на други места  подобно нещо. Хората в Червен бряг са възмутени, така че държим да знаем кой стои зад тези незаконни действия и се надявам разследващите да открият цялата нишка и верига на тези незаконни действия”, заяви градоначалникът.

От думите му стана ясно, че боклукът ще бъде извозен на специализирана площадка. Вчера е подписан договора за транспортирането муКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета