Заради небрежност горяха къщи в Плевен и Горна Митрополия, трактор се е запалил в Тръстеник - pleven.utre.bg

Заради небрежност горяха къщи в Плевен и Горна Митрополия, трактор се е запалил в Тръстеник

15 септември 2020, 09:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

През вчерашния ден небрежна работа с огън е станала причина за 10 пожара в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци

На 14 септември служители от РДПБЗН – Плевен са оказали технически помощи и съдействия на фирма в Плевен, залавяне на змия в помещение в областния град на улица „Цар Самуил” и допълнително водоснабдяване на при пожарогасенето на обект в село Горна Митрополия.

През вчерашния ден небрежна работа с огън е станала причина за 10 пожара в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Тръстеник, Долна Митрополия, Червен бряг в местността Маркова могила, Кнежа, както и селата Ясен, Петърница, Одърне, Брегаре, на път Искър – Писарово. Пламъци са погасявани и в населените места – в село Писарово на улица „Възраждане” и в село Бреница на улица „Генерал Заимов”. Пострадали хора няма. Пожарникарите локализирали и загасили пожарите, преди огънят да се разгърне и да засегне къщи в близост до произшествията.

В 17:49 часа в РСПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на трактор с ремарке с бали сено. Инцидентът се е случил в град Тръстеник на улица „Капитан Петко Войвода”. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност. Огънят е унищожил трактор и товарно ремарке, както и натоварения фураж – 150 бали. Пожарът засяга и стопанска постройка – складово помещение на същия адрес. Унищожени са постройка и съхраняваните в нея 700 бали фураж. Пожарникарите локализирали и загасили пламъците, преди да засегнат къщи в близост.

На 14 септември 2020 година в 20:35 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в къща в село Горна Митрополия. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са домашно имущество и хранителни продукти. Екип на РСПБЗН – Плевен е потушил огъня.

Небрежност при боравене с открит огън е станала причина и за пожар в къща в областния град на улица „Изгрев”. Сигнал за помощ е постъпил в 21:12 часа. В пламъците са унищожени покривна конструкция 20 кв.м. и домашно имущество. Пострадали няма. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета