Изменение на наредбата за местните такси и цени на услуги ще гласува ОбС

Редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе на 29 октомври

Редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе на 29 октомври (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда "Гена Димитрова". Всичките предложения са внесени за разглеждане от кмета Георг Спартански. Последната, 34-та точка в дневния ред, е питане от общински съветник.

Заседанието ще започне с обсъждане на изменение на Наредба №17 на Общински съвет – Плевен, за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен.

Съветниците ще гласуват приемане на Общински план за защита при бедствия и предложение за създаване на Общински туристически информационен център.

Местният парламент ще гласува и предложения за кандидатстване от Община Плевен с два проекта - „Основен ремонт на електроинсталация и перален блок на детска ясла „Чайка”, гр. Плевен” и „Ремонт на зала „ВОЛЕЙБОЛ” в съществуваща сграда”, за външно финансиране по Проект „Красива България” 2021 г.

Ще бъдат обсъдени и предложения за промяна на наименованието на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици и приемане на нов Правилник за устройството и дейността на Центъра за подкрепа за личностно развитие - Център за работа с деца - Плевен.