Призовават студентите да станат доброволци в болниците - pleven.utre.bg

Призовават студентите да станат доброволци в болниците

04 декември 2020, 12:18 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

НПСС изказва искрена благодарност и съпричастност към всички медици, които участват в борбата със SARS-CoV-2

Националното представителство на студентските съвети призовава студентите да станат доброволци в болниците и да подпомогнат работата на медиците в борбата им с коронавируса:

"Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения апел от страна на Министерството на здравеопазването се обръщаме с призив към цялата студентска общност за набиране на доброволци за работа в болниците в Република България.

След безброй часове, прекарани в упражнения, лекции, стажове и изпити, всички ние сме на прага да се присъединим към гилдията на младите работещи граждани на Република България. Въпреки трудностите на следването и пречките, създадени от пандемията от SARS-CoV-2, ние не се предадохме пред предизвикателствата и продължаваме с общи усилия да допринасяме за благоденствието на страната ни.

В напрегната и безпрецедентна ситуация като тази, ние имаме своята съществена функция в борбата с пандемията. Без значение от висшето училище и изучаваната специалност, всички ние можем да бъдем съпричастни с онези, които се борят с вируса на първа линия.

Можем да съдействаме в лечебни заведения и клиники като заемем ролята на болногледач, санитар или дезинфектатор. Работата съвместно с медицинския персонал от съответните лечебни звена би представлявала облекчение за редовните служители, тъй като чрез отмяна на част от техните задължения, ще се даде възможност да бъде насочен адекватен ресурс към нуждаещите се отделения. Съдействието на медицинските работници, независимо от типа на оказаната помощ, е не просто проява на съпричастност, но и начин за всеки от нас да изпълни гражданския си дълг в битката със SARS-CoV-2.

Никой не би възпрепятствал студент от това да насочи усилията си в помощ на отделенията, занимаващи се с Covid-19.

Двете условия, при които е възможно това, са:

1. помощта да бъде напълно доброволна;

2. помощта да бъде в часови диапазон, извън този на учебните занятия по програма.

Отговорността за решението за оказване на подкрепа се носи лично от студента.

НПСС изказва искрена благодарност и съпричастност към всички медици, които участват в борбата със SARS-CoV-2!

Призоваваме всеки от нас,  чрез личен принос, да подпомогне в битката срещу заразата!", е записано в призива на НПСС към българските студенти.

Всеки студент, който има желание да се включи в борбата с COVID-19 като част от екипа на НПСС, може да се свърже с предстаителството на:

тел.: 02 4414 990

e-mail: admin@npss.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета