Легендарният Богдан Николов бе отличен с "Венец на победителя" - pleven.utre.bg

Легендарният Богдан Николов бе отличен с "Венец на победителя"

24 януари 2021, 20:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ММС

Най-високото държавно отличие в областта на спорта му бе връчено от министър Кралев

По време на шестото издание на “Нощта на шампионите” министър Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на заслужили спортисти, ръководители и личности, допринесли за развитието на българския спорт.

Сред наградените бе световният и европейски шампион и бивш председател на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов.

"Аз не съм много по речите, но благодарности трябва да има винаги. Искам да благодаря на българската държава. Лично на премиера и и на министъра на спорта. И най-вече на мотоциклетната общност, на състезатели, на техните екипи, на кметовете, с които работим, за това, че успяха да ме изтърпят 26 години. Благодаря!", сподели Богдан Николов по време на награждаването.

По времето, когато се състезава, Богдан Николов е наричан "национално богатство". И с право. Той е 16-кратен шампион на България в три различни класа, три пъти е над всички в Източна Европа, първенец на света в състезанията със серийни модели.

Като ръководител също действа със завиден размах. Над 25 години управлява федерацията по мотоциклетизъм, а трасетата изградени по негово време служат за пример.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета