Светлините на градската коледна елха в Плевен ще бъдат запалени днес

Тържеството, посветено на запалването на светлините на елхата, ще започне в 17.30 часа

Светлините на градската коледна елха в Плевен ще бъдат запалени днес.

Тази година за градско коледно дърво ще бъде използвана за първи път новозасадена фиданка от вида испанска ела. Авторите на проекта за реконструкция на централния градски площад "Възраждане" са определили ново място за градската елха. Както предишното дърво, тя ще расте пред сградата на общината, но е засадена по-близо до символа на града - храмът-мавзолей "Свети Георги Победоносец".

Новото коледно дръвче засега е с височина 6 метра, но елите от този вид достигат голяма височина, твърдят специалистите.

Тържеството, посветено на запалването на светлините на елхата, ще започне в 17.30 ч. Предвидени са изпълнения на детска вокална група "Усмивка" при училище "Отец Паисий", фолклорна група "Жеда", подаръци и празнична заря. В този час се очаква в Плевен да дойдат Дядо Коледа и Снежанка.

Същата вечер ще бъдат запалени светлините на цялата празнична украса в града, която е поставена по поръчка на общинските власти Към досегашните светещи елементи ще бъдат прибавени нови. Светлинен акцент ще има на високата часовникова кула на сградата на общината. Нови композиции от празнична украса ще светят и в други части на обновения площад. Светещи фигури ще има и около градската елха, предава БТА.