Осъдиха на пробация плевенски ученик, рекетирал връстник

Подсъдимият взимал парите на свой съученик, за да не бъде бит

Районният съд в Плевен одобри постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу подсъдимия А.А.П. от Плевен, който е ученик. Той се признал за виновен в това, че на неустановени дати през периода от 01.03.2014г . до 01.06.2014г. принуждавал чрез сила и заплашване свой връстник да му дава всяка седмица сума пари, за да бъде защитаван, за да не бъде бит и да няма други проблеми в обитаваното от него ученическо общежитие. В документите по делото се посочва, че А.А.П. причинил имотна вреда в размер на 106.00 лева.

На 06.01.2015г. ученикът принудил чрез сила и заплашване същата жертва да му предостави сумата от 49 лева, да заложи мобилния си телефон „Samsung S4“ в заложна къща в Плевен и да му предаде получената за това сума пари, което било осъществено, като с това му причинил имотна вреда в размер на 799.00 лева.

Страните се споразумяли за така извършеното от подсъдимия А.А.П. престъпление да му бъде определено и наложено наказание „ПРОБАЦИЯ“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за 1 година и 6 месеца с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа годишно, за срок от 2/две/ години; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1/една/ година и 6/шест/ месеца.

Определението е окончателно.