Жител на Чомаковци: Тримата братя ме пребиха като куче, 6 месеца се лекувах

Шефът на плевенската полиция се е заел със скандалния случай на ромите рецидивисти

Скандалната история с братята-рецидивисти от ромски произход, които тормозят жителите на Чомаковци предизвика сериозна вълна от коментари и дискусии в социалната мрежа. Припомняме, че над 20 души са били заплашвани и рекетирани с ножове от трима братя Георги, Петко и Милчо в рамките на десетина дни, което доведе до бунт в селото и хората са готови за саморазправа, ако ромите не бъдат изселени.

"Милчо излезе от затвора и е взел за седмица 900 лева от вуйчо ми. Доял си кравите, а Милчо дошъл и му казал: "Излезни бе, боклук!". И вуйчо ми излиза, защото трябва да му даде пари. А там, където живее Гошо, имаше един човек без крак, но го изгониха и му взеха къщата. Отиде да живее при сина си човекът, избяга", разказа жител на селото.

"Синът на Георги извади нож на моето дете. И неговата леля беше до него и не му направи никаква забележа", оплака се друга жена от Чомаковци.

"Страх ни е. Преди една година такъв бой ми хвърлиха пред магазина, че 6 месеца се възстановявах. С брадви, ножове... Такъв бой, че сякаш бият куче, а не човек. Искаме да си живеем спокойно. Не ги искаме тук!", заяви още един пострадал от безчинствата на ромите.

"Георги дойде и ми каза, че брат ми дължал пари на някакво момче и иска да ги вземе от мен. Аз му казах, че не ме интересува и той ме нападна с нож. Заплаши, че ще ме заколи и се закани, че животът ми ще свърши същата вечер, ще убие децата ми и ще изнасили внуците ми", разказа още по-потресен местен.

"Да бъдат изселени, защото следващото събиране ще е за тяхното убийство", отсече развълнувано жена пред камерата на "Часът на Милен Цветков".

Във връзка с последния опит за рекет в Чомаковци на място е отишъл шефът на плевенската полиция Венцислав Катинов. Той се запознал със ситуацията и разпоредил арест на тримата братя. Двама от тях все още са в Плевен, а третият е пуснат и си е в селото. Жителите са получили уверение, че по бързата процедура е повдигнато обвинение и проблемните роми ще се изправят пред съд.