Бащата на Мишел: Измислят се съдебни вратички за един хулиган, а детето ми гние под земята

Иво Коцев се надява на справедлив съд в памет на Мишел

Още през февруари Апелативен съд - Велико Търново отмени изцяло решението по делото срещу подсъдимия за убийството на Мишел Коцев - Мирослав Димитров, и го върна в Окръжен съд - Плевен за преразглеждане. Според обвинението става въпрос за умишлено убийство, според защитата - за "неизбежна отбрана". В крайна сметка, вече е налице решение за отмяна на присъдата, според която убиецът на Мишел щеше да лежи едва 6 години, а може би и по-малко.

"Не вярвам нито на журналистите, нито на праводсъдието. Затова искам реформа, която да въдвори ред в живота на хората! Искам казарма, защото младите трябва да се научат на ред! Мишел загина нелепо. Синът ми никога не е бил агресивен. Докато онова момче - убиецът му, отдавна е било контингент на полицията, постояннен клиент на педагогическите стаи... Затова казвам, че момчетата трябва да минават през казарма. Заради такива като него - да се научат на ред, дисциплина и отговорност. Нищо не може да ми върне Мишел. Единствената ми утеха е работата - дърводелец съм по професия. Но човек никъде не може да избяга от мислите си", казва Иво Коцев пред вестник "Шоу".

"Питате ме какво наказание искам? Искам наказанието, след което това момче да не излезе на 23 - млад мъж в разцвета на силите си, и готов да заживее сякаш нищо не се е случило!... Не мога да приема, че това ще бъде справедливо, когато моето дете гние под земята! Невинно посечено от хулиган, за когото днес се измислят съдебни вратички да бъде почти изцяло оневинен за престъпното си деяние! Надявам се на справедлив съд в памет на Мишел!", допълва почерненият баща.