Цецка Цачева в Плевен: Предстоят тежки реформи в съдебната система

Според Цачева борбата с корупцията и с организираната престъпност е основен приоритет за държавните институции

Европа е пространство на свобода и демократични ценности, което дава гаранция за развитието на всеки от нас. Това заяви в Плевен председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева по повод Деня на Европа – 9 май. По думите й като част от голямото европейско семейство и пълноправен член на ЕС, България върви по нелек, но правилен път. Предстоят тежки реформи в съдебната система, отбеляза председателят на парламента и допълни, че борбата с корупцията и с организираната престъпност е основен приоритет за държавните институции.

Цецка Цачева подчерта все по-засилващата се за България роля на Обединена Европа не само в исторически и политически, но и в ценностен план.

Евродепутатът Андрей Ковачев изрази радостта и гордостта си, че България е част от семейството на демократичните европейски народи. Той призова младите хора да останат и да намерят щастието си в Родината, както и да участват активно в икономическия живот на страната. Нека младите живеят в свобода, в щастие със семействата и приятелите си, опознавайки нашия европейски контитент, добави той.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народни представители и евродепутатът Андрей Ковачев бяха официални гости на детски празник на тениса по повод Деня на Европа. По-късно те участваха и в кръгла маса на тема „ЕНП – ценности и политики”.