Връчиха грамота и плакет на Лозаро-винарския техникум по повод 125-годишнината си

Кметът проф. Димитър Стойков похвали техникума, че е със заслужен авторитет

125 години от своето създаване отбеляза Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ – Плевен с тържествено честване в ДКТ „Иван Радоев“.

Събитието уважиха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, председателят на местния парламент Дарин Ангелов, общински съветници, ректори на висши учебни заведения, директори на училища, бивши и настоящи учители и ученици.

„Плевен има много поводи за гордост и сред тях несъмнено е създаването на първото Лозаро-винарско училище в България. Повод за гордост е и неговият достоен път, следващ съзиданието, професионализма, добрите традиции и новаторството. Днес Професионалната гимназия по лозарство и винарство продължава да е първа - с все по-престижните си специалности, с волята да разширява своите хоризонти, реализирайки редица европейски проекти, със заслужения си авторитет в страната и далеч зад нейните граници”, каза в приветствието си кметът и връчи грамота и почетен плакет на Община Плевен на директора на гимназията.

Учебното заведение получи почетни грамоти и плакети от Президента на Република България, от Министерство на образованието и науката и от Министерство на земеделието, от Аграрния университет в Пловдив и Общински съвет - Плевен.