"Досието Петров" сред акцентите на "София Филм Фест" в Плевен (Видео)

Второто издание на филмовия фестивал вече е на път към града на Панорамата

Второто издание на „София Филм Фест” вече е на път към Плевен. Откриването му е на 19 юни. В рамките на седем дни – от 19 до 25 юни в Кино „Арена“ в Централ МОЛ ще има специални срещи с нови, некомерсиални, световни и български заглавия. Билетите са на стойност 7 лв., а за учащи и пенсионери – 5лв. При покупка на билети за 5 и повече филми ще има и специално намаление от 5 лв.

Програмата на кинофестивала в Плевен стартира от 19 ч. на 19 юни с "Урок“ - филм, вдъхновен от обира на учителка в плевенска банка, а от 21:15 филмовите маниаци ще гледат „За короната и страната“. На 20 юни - събота, в програмата ще се излъчат „Досието Петров“ с Михаил Билалов и Христов Шопов, както и „Солта на земята“. В неделния ден излъчват „Диви истории“ от 19ч. и „Раната“ от 21:15. Новата седмица ще започне с филмите „Тяло“ от 19ч. и от 21ч. „Феникс“. За вторник – 23 юни, са предвидени „Чудесата“ и „Племето“. На 24 юни вечерта плевенчани ще гледат „Травелатор“ и „Левиатан“, а в последния филмов ден ще се излъчат „Буферна зона“ и „Белият Бог“.

Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест, Община Плевен и Кино Арена, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма „Творческа Европа” на Европейския съюз.