Поредица от културни събития и тази седмица в Плевен

Стартът им е на 12 август с концерт на млади плевенски таланти

Община Плевен обяви програмата на културните събития за тази седмица в града. Стартът им е на 12 август с Музикални вечери - концерт на млади плевенски таланти. Събтието ще се състои всяка сряда и през месец август от 19:00 ч. пред Оркестрината в Градската градина. В същия ден от 10 сутринта се организират и уроци по рисуване за най-малките плевенчани в Арт център-а. Същото занимание е предвидено и за 13 август – четвъртък.

Този петък и събота киноманите ще могат да присъстват на поредната прожекция, част от Дни на балканското кино. На 14 август ще се излъчи българския сериен филм ”Малка нощна приказка”, а на следващия ден плевенчани ще проследят любовната история на словенския филм „Циганският Шанхай“. Прожекциите са участвали в престижния Фестивал за филми от Югоизточна Европа SEE A PARIS. Те ще се излъчват от 21:00 ч. в Летния театър в парк "Кайлъка", а входът е свободен.

За последния ден от седмицата – неделя 16 август, е предвиден и концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Желаещите ще могат да го посетят от 19:00 ч. на пл. „Възраждане“.