Бойко Цветков: Спартак прави огромни опити да върне славното си име

"На този етап нямаме добра база, за да атакуваме "А" група", призна наставникът

"Спартак прави огромни опити да върне славното си име, което имаше преди доста години. Трудно е, но благодарение на Община Плевен, на този етап нещата са на прилично ниво като организация. Мисля, че с времето, а и с търпение, нещата ще тръгнат в добра посока. Играем с млади футболисти. Даваме шанс на млади момчета, които искат да играят футбол. Всичко оттам нататък зависи от тях", заяви Бойко Цветков в предаването Актуално студио "Ефбет" по Канал 3.

Наставникът на Спартак коментира и успеха срещу Славия в турнира за Купата на България.

"Двубоят бе равностоен. Срещу хубав отбор играем добре. Не играем добре, когато срещу нас не се играе футбол. Точно заради това се противопоставяме успешно на по-големите отбори в България. Ние искаме да играем футбол, търсим победата с добро поведение на терена", допълни Цветков.

"Целите ни в момента са да изградим млад и боеспособен отбор. На този етап нямаме добра база, за да атакуваме "А" група". Искаме да обиграем добър отбор, да го стабилизираме финансово и да имаме силен гръб зад нас като ръководство. Мисля, че няма да е в далечно бъдеще. Нещата се получават, вървим крачка по крачка. Когато сме готови, ще се качиме в "А" група", каза още Бойко Цветков.

Според него фаворитът за първото място в "Б" група е Дунав (Русе). Треньорът на Спартак похвали и тима на Поморие.