Румен Петков: "Онези" 12 години преди управлението на проф. Стойков пратиха Плевен в "северозападнала" България

"Много е важно плевенчани да гласуват в неделя", призова Румен Петков

Румен Петков и Цветан Антов от ПП АБВ призоваха на балотажа за кмет на Плевен да се гласува за проф. Димитър Стойков. Решението е взето след заседание на областния съвет. Мотивите са "12-те години преди мандата на Стойков, когато започнало обезлюдяването и Плевен станал град със затихващи функции".

"Решението за проф. Стойков не е лесно. Ние като град имаме два пътя на развитие - единият е да се върнем в годините, в които нарязахме винзавода, пивоварната, циментовия завод, електро и мотокарния и т.н. Можем да се върнем в годините, в които Плевен практически бе извън работата с "евроинструментите". Това са годините, в които плевенският спорт беше ударен по най-тежкия начин. Много лесно е да затриеш нещо, много трудно е да го възстановиш", коментира Румен Петков.

"В последните 4 години бяхме сред най-аргументирано критикуващите ръководството на общината. Но това са годините, в които се направиха инвестиции в градския транспорт, пред финализиране е изграждането на депото... За съжаление в тези години не излязохме от кризата в сферата на културата. Плевен отсъства в това отношение, а имаме огромни дадености. Нашите амбиции ще са нaсочени към тези три посоки - работа в сферата на културата, възстановяаване авторитета на Плевен, както и културни събития, които да привлекат вниманието на цялата държава. Второ - укрепване на спортното самочувствие на плевенчани. Не е нормално състоянието, в което се намира. И на трето място - нашите общински съветници са тези, които ще направят всичко възможно в общинския съвет да се създаде атмосфера, в която да се търсят решения. Ще работим и Плевен да се върне на картата на българския туризъм", допълни заместник-председателят на националното ръководство на ПП АБВ.

"Направи се нещо през последните 4 години - много трудно, но точно заради отровената атмосфера в общинския съвет. "Онези" 12 години пратиха Плевен в абсолютно незавидното положение на "северозападнала" България. Много е важно плевенчани да гласуват в неделя. Всеки от нас има отговорност за бъдещето на Плевен. Нашият апел е да излезем и да подкрепим проф. Стойков, за да създадем всички условия градът ни да върви напред", завърши Румен Петков.