Британска боксова легенда поздрави Явор Маринчев за победата в Лондон

"Благодаря на всички българи за подкрепата", сподели боксьорът от Плевен

Британската легенда и настоящ промоутър Рики Хатън е изгледал мача на Явор Маринчев с Адам Харт на боксовата гала вечер "Crunch time" в Лондон. Припомняме, че плевенският боксьор постигна престижен успех над непобедения до този момент Адам Харт в легендарната зала "Йорк хол". Тримуфът дойде по изключително категоричен и убедителен начин за радост на българските фенове на бокса.

"Благодаря на всички в Плевен и България за подкрепата. Излязох уверен на ринга, не съм имал и миг колебание дали ще стигна до победата. Радвах се и на силна българска подкрепа в залата. Имаше около 30-40 сънародници, български флагове... И това ме мотивира допълнително", сподели Явор Маринчев за Plevenutre.bg. Той все още е в Лондон, но в края на месеца се прибира в Плевен.

Рики Хатън е поздравил лично Маринчев след мача. Британската легенда е бивш световен шампион за професионалисти. В момента под неговото крило са много от звездите на съвременния бокс. Считан е за един от водещите боксьори за първото десетилетие на новото хилядолетие. Двама от бойците му също са взели участие в "Crunch time".

Видео от победата на Явор Маринчев вижте тук