Британски медии хвалят Явор Маринчев - Хиената след снощната победа

Плевенчанинът прекърши шампионските амбиции на Адам Харт

Явор Маринчев - Хиената записа нов престижен успех на ринга, надвивайки непобедения до този момент Адам Харт. Това се случи по време на поредната боксова гала вечер, организирана от веригата "Godowin promotions" в зала "Йорк Хол" в Лондон. Зрителите се насладиха на 16 битки по време на "Crunch time" снощи, а тази на Хиената и Харт бе под номер 10 във файт-картата.

Английската публика очакваше победа за 36-годишния си сънародник, бивш шампион в К1, афиширал сериозни амбиции да достигне до мач за Британската титла в близкото бъдеще. Плановете му обаче бяха тотално объркани от Явор Маринчев, който буквално го попиля на ринга и реферът се принуди да сложи край на двубоя им преждевременно.

През цялото време мощна българска агитка подкрепяше плевенския боксьор и скандираше името му, а добре познатото "Българи юнаци" отекваше в цялата зала.

Какво пишат днес британските медии?

Newageboxing.co.uk отбелязва, че Адам Харт е търсил третата си поредна победа на професионалния ринг, за което е разчитал и на силна подкрепа от страна на публиката. Първият рунд е преминал предпазливо от страна и на двамата боксьори, като британецът се е опитал да наложи надмощие. Какво се е случило във втория рунд - вече ви показахме във видео материал. "Маринчев го прикова в ъгъла, стовари тежки удари и принуди съдията да сложи край на мача за очевидно разочарования и победен Харт", отбелязва престижното издание.

Boxingnewsandviews.com също отделя внимание на гала вечерта и пише, че "българинът Маринчев е взел своето във втория рунд и е направил противника си безпомощен за разочарование на британската публика в залата. Маринчев прекърши за секунди шампионските амбиции на Адам Харт".