Александър Груев и Сашо Дяковски ще са част от баскетболния Мач на звездите

Рекордно гласуване определи първите 20 играчи за събитието и двамата треньори

Рекордно в досегашната история гласуване за избор на играчи определи първите 20 състезатели, които ще облекат екипите на двата отбора в баскетболния Мач на звездите 2016, който ще се състои в Зала "Колодрума" в Пловдив на 27 март. Това съобщиха организаторите на двубоя.

Александър Груев от Спартак (Плевен) е събрал 2592 гласа и е сред двайсетимата избраници. Той е получил най-много гласове сред българските плеймейкъри.

За треньори на двата отбора - "Фолксваген" и "Търкиш еърлайнс" пък бяха избрани новият национален селекционер Любомир Минчев, който е събрал 3708 гласа, и наставникът на Спартак Александър Дяковски, който получи 200 гласа по-малко от треньора на Берое.

10 498 души са дали своя вот в сайта на събитието, като до момента, в 12-годишната история на Мача не е преминавана границата от 10 000 гласа. Прагматичното обяснение за развитието на технологиите не бива да оставя в страни очевидно големия интерес регистриран към двубоя.

Един от гласувалите ще бъде късметлия и ще си тръгне с един таблет. Тегленето на късметлията ще бъде на 15 март от 12:30 часа в пресцентъра на зала "Универсиада" на втората официална пресконференция на Мача на звездите. Тогава двата състава ще бъдат допълнени с играчите, избрани от треньорите в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Пълният списък на избраните играчи може да видите тук