Спартански: Плевен има 1000 проблема, но най-тежък е проблемът в областта на спорта

Общината планира частични ремонти със средства от бюджета си

Георг Спартански коментира на редовното оперативно заседание на ръководството на общината, че спортната база е един от големите въпроси, които Плевен трябва да реши, за да запази спортните таланти и треньорите, които има.

"Това, което имаме, е едно безценно богатство и трябва да направим така, че то да се реализира в пълен обем. Плевен има 1000 проблема, но най-тежък е проблемът в областта на спорта. Имаме рухнала, катастрофирала спортна зала, два стадиона, които – ако ги събереш, не става и един, лекоатлетическа писта, на която аз още съм тичал по тартана на големия стадион, сгур – игрище, което до този момент си остава само проект”, каза кметът, цитиран от пресцентъра на местната управа.

По думите му, в лошо състояние е държавната зала по лека атлетика, където лекоатлетът Тихомир Иванов е започнал спортния си път, както и залата по баскетбол. Община Плевен планира частични ремонти със средства от бюджета си, но основната част от решаването на проблема е в ръцете на държавата, от която се очаква финансиране.